15.1.05

Larsson-mangel

Det er flott at Stig Larsson sine dikt nyleg har kome i utval/gjendikting på norsk [lenke til Susanne si utmerka melding av boka i Morgenbladet], men då eg denne veka prøvde å få tak i dei andre bøkene hans, visste det seg at byen og landet nærast er tømt for Larsson, ingenting er å få tak i. Bokhandlane kunne ikkje ein gong bestille Autistene som kom på norsk i 1997, og på biblioteket må ein vente, bortsett frå på den svært engasjerande Natta de mina som eg har hatt mellom hendene sidan november i fjor. Då er det er det fint ein har vennar med rikhaldige bokhyller, men likevel, skammeleg lite Larsson på denne sida av fjella.

15 kommentarer:

Susanne Christensen sa...

Du har selvsagt været på universitetsbiblioteket? - Skal jeg købe Autisterne med til dig? Skal se om jeg kan lægge ud. Eller kan du få mit kontonummer, hø hø.

Susanne Christensen sa...

Å pardon, jeg havde ikke set at det var min tekst du linkede til.

Unknown sa...

Autistene fekk eg låne av Audun, som hadde lånt den på universitetsbiblioteket. Dei andre kunne eg gjerne fått deg til å kjøpe. Men kanskje ein svensk nettbokhandel kunne vere vel så bra. Er det nokon som kjenner til ein?

Susanne Christensen sa...

Morgenladet? Et læs med lort, med andre ord? I beg to differ!

Anonym sa...

At allmuen sultefôres på lesestoff er et trist og gammelt faktum, men enn så lenge kan du vel utnytte privilegiene de med UBB-ID tar del i? En rekke av bøkene er tilgjengelige på Bibsys, på UB eller som fjernlån. Få av dem ser ut til å være utlånt. Et tastetrykk fra deg, som de sier i reklamen.
/A.

Unknown sa...

Når eg ikkje er registrert student lenger, veit eg ikkje om eg kan låne på UB. Men det er jo verdt eit forsøk. Når eg klagar på tilgjengelegheita, er det som kapitalist. Eg krevjer at mine pengar når som helst skal kunne bytast ut med den varen eg vil ha. Får eg ikkje det, så krever eg revolusjon.

Susanne Christensen sa...

Med hensyn til svensk netboghandel kan du jo pröve böger.se - men jeg svarer ikke for fölgerne:)

Anonym sa...

Hei. Nesten alt av Stig Larsson er utsolgt fra forlag i Sverige, men jeg har bestilt inn de tre som er tilgjengelige og bl.a. Autisterna til Norli på galleriet og de skal komme løpet av to/tre uker..
Bare til informasjon! Mathias Danbolt

Unknown sa...

Flott!

HPL sa...

Hvis du noen gang er i nærheten av Flekkefjord, kan du komme innom og låne de bøkene av Larsson som jeg har stående i hylla: "Autisterna", "Introduktion", "Komedin I" og "Pjäser.
Mao. jeg har skremmende mange Larsson-bøker (men bare et utvalg av dikt. På norsk. Fin bok)
Dessuten har jeg "Kaninmannen" og "VD" på video.
Som du sikkert har skjønt: jeg var en stund temmelig hekta på alt mannen skreiv.

Susanne Christensen sa...

Nå-hå? Men "Nyår" har du ikke?

HPL sa...

Nei. Og jeg er fremdeles bitter.
Men da er biblioteket et fint sted.

HPL sa...

Nei. Og jeg er fremdeles bitter.
Men da er biblioteket et fint sted.

Anonym sa...

Har du pengar; gå inn på www.antikvariat.net. Der finn du det meste av Larsson til ok prisar.
Tormod

Anonym sa...

Hei, nå er Matar(1995) av Larsson tilgjengelig på Norli, venter fortsatt på Autisterna og Natta de Mina..
mathias