19.1.05

Korrekturen, korrekturen

Enkeltbokstavar, kommaer, logoar på linje. Kursiv, ISBN-nummer og datoar. Alle kan gjere feil, spesielt eg. Den tredje februar er sleppefesten, på Logen, Bergen, for Gasspedal-bøkene til Annelie Axén, Pål Norheim, Das Beckværk og Peter Waterhouse. Og for Luj, som kjem til byen. Fleire og langt saftigare detaljar følgjer.

7 kommentarer:

mrtn sa...

Medfølelse.(og den var kun på 19 sider)

Anonym sa...

Komma heiter komma i fleirtal.
helsing nebbet.

Unknown sa...

Og det var velbrukt tid, synest du?

Anonym sa...

Nei, det var EG!
Nebbhøna

Anonym sa...

Det er og. Det er nemleg to ting: å skulle ut, og å skulle stele hestar. "ut å stele hestar" ville vere eit slags babyspråk. Og ikkje for å vere frekk, men eg har ikkje sakna boka.
Nebbhøna

Unknown sa...

Say after me: Sideh brok.

Frå Språkrådet sine sider:

I uttrykket "ut og ..." skal det også vere "og":

* skal de ut og reise?

Unknown sa...

Der svarte vi samtidig, du Nebb. Som du ser, let eg kommafeilen stå, så alle som vil kan le. Det ville jo òg sett dumt ut med kommentaren din om eg retta det. Eg sette pris på korrigeringa, sjølv om det set meg i eit dårleg lys. Dei seier det, alle som går forbi kontoret mitt for tida: kva er dette for noko, du har så dårleg lys!