19.1.05

Korrekturen, korrekturen

Enkeltbokstavar, kommaer, logoar på linje. Kursiv, ISBN-nummer og datoar. Alle kan gjere feil, spesielt eg. Den tredje februar er sleppefesten, på Logen, Bergen, for Gasspedal-bøkene til Annelie Axén, Pål Norheim, Das Beckværk og Peter Waterhouse. Og for Luj, som kjem til byen. Fleire og langt saftigare detaljar følgjer.

9 kommentarer:

mrtn sa...

Medfølelse.(og den var kun på 19 sider)

Anonym sa...

Komma heiter komma i fleirtal.
helsing nebbet.

Ragnfrid Trohaug sa...

Eg har nett brukt fleire minutt av den travle kvardagen min til å forsvare at det ikkje er eg som har kommentert Ø si bøying av komma i ubunden form fleirtal. .

Unknown sa...

Og det var velbrukt tid, synest du?

Anonym sa...

Nei, det var EG!
Nebbhøna

Ragnfrid Trohaug sa...

Velbrukt tid på same måte som det var velbrukt tid då vi var i uformelt lag hos deg i fjor før ein konsert (Sidebròk), og brukte størsteparten av tida til å diskutere og-et i Per Petterson-tittelen: ut og stjæle hester (jau, Olaug eg har framleis din kopi! Først no kom eg på det igjen. Det var flaut.). Let the discussion begin...

Anonym sa...

Det er og. Det er nemleg to ting: å skulle ut, og å skulle stele hestar. "ut å stele hestar" ville vere eit slags babyspråk. Og ikkje for å vere frekk, men eg har ikkje sakna boka.
Nebbhøna

Unknown sa...

Say after me: Sideh brok.

Frå Språkrådet sine sider:

I uttrykket "ut og ..." skal det også vere "og":

* skal de ut og reise?

Unknown sa...

Der svarte vi samtidig, du Nebb. Som du ser, let eg kommafeilen stå, så alle som vil kan le. Det ville jo òg sett dumt ut med kommentaren din om eg retta det. Eg sette pris på korrigeringa, sjølv om det set meg i eit dårleg lys. Dei seier det, alle som går forbi kontoret mitt for tida: kva er dette for noko, du har så dårleg lys!